Sık Sorulan Sorular

Dövme acıtır mı? En çok acı hisseden yerleri nerelerdir?

Bu durum ağrı eşiğinizle alakalı, aynı zamanda birçok insanın dövmeden çekinmesinede sebeb olan bir konu. Kalıcı dövme uygulaması yapılırken bir miktar acı hissedersiniz. Dayanılmaz bir acı olmamasına rağmen, bana göre bu acı dövmenin sahiplenilmesi açısından hissedilmesi gereken bir acıdır. Vücutta belirli bölgeler daha fazla hisseder. Bu bölgeler boyun, koltuk altı, parmak araları ve baldırın arka kısmı gibi hassas bölgelerdir.

Kilo alıp vermek, vücut geliştirme sporuyla uğraşmak yada  dövmeye bir zarar verir mi?

Yapılan spor vücudu ilk haline göre 2 yada 3 katına çıkarmadığı sürece bir problem yok. Böyle bir şeyde imkansızdır. Fazla kilo alıp verme sonucu oluşabilecek büyük çatlaklar dövme için sorun yaratabilir.

Dövme bakımı nasıl yapılır?

Uzman tarafından size verilen kremi düzenli olarak kullandığınız ve dövme uygulanan bölgeyi temiz tuttuğunuz sürece herhangi bir kabuk oluşması söz konusu değildir. Uygulama sonrası bakım konusunda titiz olmazsanız bölge enfekte olabilir ve kabuklanma oluşabilir.

Dövme silinir mi?

Konunun uzmanı bir dermatoloğa giderek bölgeye lazerli silme işlemi yaptırılabilir.

Dövme yaptırmadan önce alkol alınabilir mi?

Bu durum tavsiye edilmiyor. Alınan alkol kanı sulandırmakta ve dolaşımı hızlandırmaktadır. Bu da dövme uygulaması sırasında bölgenin kanamasına, derinin zerk edilen boyayı kusmasına sebeb olabilir.

Dövme hangi bölgeye yapılmalıdır?

Bu konuyu dövme sanatçısına danışmanız tavsiye edilir. Vücudun bükümlü deri dediğimiz eklem bölgelerindeki hareketli deriye dövme yaptırmamaya çalışın. Kol dirseği, el bileği, el üstü, boyun, diz kapağı ve çevresi ve hatta göbek kısmına tavsiye edilmez. Hareketli deride, ne kadar ince işçilik verilirse verilsin dağılmalar ve bulanıklaşmalar olacaktır.

Dövme yaptırmak için uygun mevsim hangisidir?

Kışın yaptırdığınız dövmenin renkleri yaz aylarında oturmuş olacaktır. Ayrıca dövme tattoo seansı sonrasında yapılan bakımda kullanılan kremler ve solüsyonlar yaz aylarında rahatsızlık verecektir. Yaz aylarında yaptırılan dövmelerde mikrop kaptırma riski çok daha fazladır. Bu nedenle tavsiye edilen sonbahar-kış aylarında yaptırılmasıdır.


Dövme yaptırırken hastalık bulaşır mı?

Dövme yapımında kullanılan aletlerin sterilize edilmiş olması ve malzemelerin de tek kullanımlık olması çok önemlidir. Dövmede kullanılan paslanmaz metal olan sabit bar ve uç sterilize edilmemişse, yada iğne, deri yumuşatıcı krem, boya kabı kişiye özel kullanılmıyorsa risk altındasınızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder